banner53

Barlas, Hububat ve Ayçiçeği Değer Katacaktır.

Geçtiğimiz günlerde İHA'ya açıklama yapan Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri ÖZER, 2019 yılına oranla arazi ekimlerinde % 50 düşüş olduğunu belirtmiş ve bunun nedeninin de Kanola fiyatlarının düşük olduğundan bahsetmişti. AK Parti Silivri ve İBB Meclis Üyesi Sami Barlas bu konuya açıklık getirdi.

Barlas, Hububat ve Ayçiçeği Değer Katacaktır.
banner29

Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri ÖZER İHA'ya verdiği açıklamasında; “Geçen yıl yaklaşık olarak 45 bin dönüm arazi ekmiştik. Bu yıl 20-23 bin dönüm arası buda yüzde 50 düşüş olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni 2018 yılındaki kanolanın ton fiyatı 2 bin ve üzeriydi fakat geçen yıl 1, 8 civarlarında devam etti. Girdi fiyatları yüksek olduğu için vatandaşlar tamamen kanola ekimini bıraktı. Kanola tarlaları için 80-90 liraya aldığımız ilacı şuan 120 TL ve üzerine alıyoruz. Bu da girdi fiyatlarını artırdığından dolayı çiftçimiz ekimi azalttı. Bunun yanında yağlı tohumlarda desteklerimiz var. Şuan üreticimize hala bu destekler ödenmedi. Umarım ki en kısa zamanda can suyu gibi gelecektir bu destek. Çiftçinin üretmiş olduğu ürünlerde fiyat yükselmedi ama sanayideki ürünlerin fiyatları, özellikle girdiler tamamen yükseldi. Umarım en kısa zamanda yağlı tohumların desteği ödenir çiftçimize de can suyu gelir” şeklinde konuştu. 

Bu açıklama sonrasında açıklama gerçekleştiren AK Parti Silivri ve İBB Meclis Üyesi Sami Barlas;"İlçemiz 450.000 de ekilen Tarim arazisi bulunuyor ve atıl arazi olmadığından dolayı her cm2 ilçemize ve ülkemize katma değer sağlamaktadır. Ürün çeşidi olarak kanolanın ekim miktarının azalması, diğer taraftan hububat ve ayçiçeği ekim miktarlarının artması ve %30 daha fazla katma değer kazanacağı ön görülmektedir. İlçemizde besiciliğin artmasıyla daha fala yem bitkisine ihtiyacı olması ve desteklemede münavebe sisteminin getirilmesi her sene ürün çeşidini ve miktarını değiştirmektedir." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020, 18:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

(