banner53

CHP’den İBB Seymen Tesislerine Ziyaret

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker ESEN, İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile İBB Seymen Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi ve Seymen Atık Bertaraf Tesisini ziyaret etti.

CHP’den İBB Seymen Tesislerine Ziyaret
banner29

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker ESEN, İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile Tesisini Seymen Atık Bertaraf Tesisini ve geçtiğimiz günlerde faaliyete giren İBB Seymen Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Esen ve İBB Meclis Üyeleri önce Seymen Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisini ziyaret etti. CHP Heyetinin ziyaretine Tesis Sorumlusu Serkan Çakmak eşlik ederek, tesis ve proje kapsamındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Esen proje hakkında önceki dönem İBB yönetimi tarafından yapımı durdurulan projenin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetim anlayışı ile 130 Milyon liralık bir yatırımla hayata geçirildiğini ve projenin tamamı bitince dünyanın çöp gazından elektrik üreten en büyük tesisinin İstanbul’da olacağını aktardı.

Proje 500 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak
 İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu proje hakkında “Proje tamamladığında toplam kapasite 90 megavata ulaşacak. Proje tamamlandığında saate 45 bin metreküp çöp gazı toplanacak. Böylece dünyada tek kaynaktan en fazla miktarda çöp gazı elde edilen proje olacak.” Dedi
İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız ise proje hakkında “Enerji üretimiyle birlikte bölgede yaşanan koku sorununun da çok büyük oranda ortadan kalktı. Ayrıca proje tamamladığında Silivri’miz başta olmak üzere Beylikdüzü, Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Çatalca ilçelerinde yaklaşık 500 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak bir tesis olacak. Bu da şu demek; enerjide bu kadar dışa bağımlı bir ülke olarak 500 bin hanenin yıllık enerji ihtiyacını biz, bu tesisten karşılıyor olacağız. Bu büyük yatırımın ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” deklinde konuştu.

Seymen Atık Bertaraf Tesisine ziyaret
Başkan Esen ve İBB Meclis Üyeleri Seymen Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisin ziyaret ettikten sonra Seymen Atık Bertaraf Tesisini ziyaret etti. CHP heyetine ziyaretleri sırasında Tesis Şefi Ebubekir Ekinci eşlik etti. Başkan Esen ve İBB Meclis Üyeleri çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Ziyaret sonrası Başkan Esen, Atık Bertaraf Tesisinden kaynaklı oluşabilecek çevresel sorunların önlenmesi açısından son derece büyük öneme sahip olan Çöp Suyu Arıtma Tesisinin yapımına kaldığı yerden devam edilecek. İBB meclisinde oy birliği ile alınan bu kararın ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, tüm İBB meclisine teşekkür ediyoruz şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

(