banner53

CHP Silivri 97. Yaşında Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

CHP'nin kuruluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla Silivri ilçe yönetimi Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

CHP Silivri 97. Yaşında Atatürk Anıtına Çelenk Sundu
banner29

Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, ve yönetimi, Meclis üyeleri ve partililer saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından basın açıklamasını okuyan ilçe başkanı BErker Esen şu ifadelere yer verdi; 

"Büyük Atatürk
Sayın Genel Başkanım, 
Temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. 
Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliyenin işgal orduları karşısındaki azmini, 97' nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşryoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir. Ilke ve Devrimleriniz ile II. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetier seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. 
Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. 
Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlanmızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

(

(