banner53

CHP Bölgemizdeki Tarımsal Üretim ve Gıda Konuştu

CHP Silivri İlçe Başkanlığının sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği ilk canlı yayınının konuğu CHP PM Üyesi Doç.Dr. Gökhan Günaydın oldu. İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Silivri Meclis Üyesi Melih Yıldız ve İlçe Meclis Üyesi E. T. yayının moderatörlüğünü üstlendiler.

CHP Bölgemizdeki Tarımsal Üretim ve Gıda Konuştu
banner29

Çiftçilerin son 15 yıllık zaman diliminde yaşadığı zorlukları ve ürettiklerinin karşılığını alamamaları noktasındaki zorluğa değinen Günaydın, CHP’li belediyelerin bu anlayışın yenilenmesi adına yaptıklarına vurgu yaptı. Özellikle Covid-19 Pandemi sürecinin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisi ile de beraber CHP’li belediyeler hükümeti yenilikçi tarım anlayışına yönelik baskılama da oldukça etkili olduğunu ifade etti.

Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun söz verdiği üzere hayata geçirdiği Halk Süt Projesinin bütün detaylarını, teknik aşamalarını ve spekülasyonlara yol açılmaması adına ilgili tüm detayları vatandaşlara iletti. Halk Süt Projesi ile Silivri ve Çatalca bölgelerinden temin edilecek süt ile üreticimize her ay 3 Milyon TL para aktarılmış olacağına vurgu yaptı.

Vatandaşların sağlıklı gıdaya erişebilmesi ve üreticiler ve çiftçilerimize katkıda bulunabilmek için İBB tarafından başlatılan bir diğer önemli proje ‘Sebze Üretim Seferberliği Projesi’ ile ilgili de açıklamalarda bulunan Günaydın, 5 ana ürün üzerinde çalıştıklarını ve bu kapsamda yine Silivri başta olmak üzere İstanbul’un çeşitli tarım ilçelerine 3.5 Milyon fidenin dağıtılacağını iletti.

Canlı yayının 2. kısmında söz alan İBB ve Silivri Meclis Üyesi Melih Yıldız, Günaydın’ın sözlerine ek olarak kendisine, özellikle hemşerilerimiz tarafından merak edilen ve sıklıkla sorulan iki soruyu yöneltti. Bunlardan ilki Silivri’nin üretim-tüketim aşamalarında sorun yaşamaması bunun yanı sıra pazarlama noktasında pazarlamanın eksik olduğunu ve bu noktada desteklerini iletti. İkinci soru, Çatalca Kestanelikte atıl kalmış olan mezbahaneye yönelikti. Günaydın, mezbahanenin yenileme aşamalarının devam ettiğini, en geç önümüzdeki Kurban Bayramında çalışacak duruma getirileceğini ifade ederken yayında da mezbahanenin açılma sözünü vatandaşlara verdi.


Tarımın yalnızca üreticiyi ilgilendirmediğine vurgu yapan Günaydın, özellikle kadınlara ve gençlere yönelik projelerin de olacağının müjdesini verdi. Arıcılık, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, bazı gıda sanayi yatırımlarının söz konusu olacağını sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

(

(