banner53

KISITLAMA BOYUNCA HALKA HİZMET DURMADI

Silivri Belediyesi Cuma gününden başlayarak hafta sonunu da kapsayan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması boyunca tüm kademeleri ile sahada olmaya devam ediyor.

KISITLAMA BOYUNCA HALKA HİZMET DURMADI
banner29

Silivri Belediyesine bağlı ekipler,  İçişleri Bakanlığı tarafından 01-03 Mayıs tarihlerini kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması boyunca sahadaydı. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için kısıtlama boyunca görevinin başında olan belediyeye bağlı ekipler, çağrı merkezinden sosyal yardım işlerine, alt yapıdan üst yapıya, denetimden üretime tüm alanlarda görevlerinin başındaydı.

KAPI KAPI İFTARLIK İKRAMI DAĞITILDI

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan mobil ekipler, ilçe genelinde tespit edilen 184 hanede yaşayan 254 kişiye Ramazan ayı boyunca her gün düzenli olarak sıcak yemek ve pide ikramında bulunuyor. 3 günlük kısıtlama boyunca da, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM) tarafından kimsesiz ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 254 vatandaş için her gün değişik türde yemek menüsü hazırlanıp evlerine teslim edildi.  

AR-GE ÇALIŞMALARI VE ÜRETİM DEVAM ETTİ

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan uygulama arazileri ve seralarda, sulama, ilaçlama ve bakım faaliyetleri devam etti. “Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz.” sloganı ile Silivri’de tarımın gelişmesi, ürün çeşitliliği ve verimin arttırılmasına yönelik çalışmalarını sürüyor.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI YAPILDI

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bulunan sorumluluk alanlarında çim biçme, bitkilendirme, sulama ve düzenleme çalışmalarını sürdürürken, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ise rutin faaliyetlerinin yanı sıra kamusal alanlarda ana cadde ve sokaklarda, yol ve kaldırımlarda ilaçlama ve  dezenfektanlı su ile yıkama yaptı.


YARI YER ALTI KONTEYNIR MONTAJI YAPILDI

Silivri Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından daha temiz ve sağlıklı bir çevre için, yarı yer altı çöp konteynerleri ilçe genelinde yoğun olarak kullanılan alanlara yerleştirilmeye devam ediyor. Yüksek kapasiteli, hijyenik, çevre dostu olmasının yanı sıra çöp alma sefer sayısının azalması dolayısı ile tasarruf da sağlayan yarı yer altı çöp konteynerlerinden E-5 Yanyol Şok Market karşısı, E-5 Yanyol Çorlu Durağı karşısı, Şerif Sokak girişi, Hasan Korsan Sokak, Akçeşme Sokak, Fatih Cami Sokak ve Söz Sokağa yerleştirildi.

SOKAK HAYVANLARI MAMASIZ KALMADI

Sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte sokak hayvanlarının aç kalmaması için Silivri Belediyesi’ne ait mama odak noktaları haricindeki alanlara da düzenli olarak mama bırakılarak can dostlar beslendi.

BAŞKAN YILMAZ: “HİZMETTE KESİNTİ YAŞATMADIK”
Kısıtlamaları fırsata dönüştürdüklerini belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz ay alınan sokağa çıkma yasaklarında olduğu gibi hafta sonu da aynı tempoyla çalışmalarımıza devam ettik. Saha faaliyetleri bulunan tüm birimlerimiz görevlerinin başındaydı. Hizmetlerimize hiçbir ara vermeden devam ediyoruz.” diye konuştu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

(

(