banner53

Işıklar;". Bu topraklardan başka geleceğimiz yok!"

Geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavaklı Mahallesi'nde bulunan 172 dönüm arazinin kararname ile Murat Sancak'ın sahibi olduğu Maxicell İlaç Sanayi Anonim Şirketi'ne bir gecede tahsis edilmesi ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.

Işıklar;". Bu topraklardan başka geleceğimiz yok!"
banner29

Geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavaklı Mahallesi'nde bulunan 172 dönüm arazinin kararname ile Murat Sancak'ın sahibi olduğu Maxicell İlaç Sanayi Anonim Şirketi'ne bir gecede tahsis edilmesi ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Işıkları'ın açıklaması şu şekilde oluştu;

"Türkiye’de ilk örneklerinden birini Silivri’de başlatmıştıkken çevresi tarım akıllı tarım uygulamaları tarım araştırma geliştirme merkezi Türam, Tarım lisesi ve devamında tarım ve yaşam bilimleri Üniversitesi tarım teknoparkı organize tarım bölgesi bütün bu kurumlar için altyapı hazırlanmıştır. Tarım SİT kavramını tarım arsası kavramını köylerin kapanmasıyla, kırsal alan tanımını ilk gündeme getirmiştir. Değeri yüksek bir daha üretmek, hayvancılığı geliştirmek, aromatik bitkilerin hafızasını Türam da bularak, üreterek Silivrimizin olması için çalıştık. Silivri İstanbul’un yanı başında ucuz sağlıklı güvenli ve değeri yüksek ürün üreten büyük bir saraya dönüşsün diye bu Toprakları koruduk. Ranta, betona, hormonlu büyümeye direndik. Çünkü biliyoruz ki 500 km²’yi bulan tarım Toprakları teknolojik tarımla ilaç kimya, gıda kozmetik ve bir çok alanda değer üretecek bir zenginliğimizdi. Bu yapıyı temellendirecek üniversite alanları gerekiyordu ve herkezin rezidans, beton, demir gözüyle baktığı üç arazimizi üniversite alanı olarak tescil ettirdik. Bu üniversite alanları Silivrimizin en değerli varlığı idi. Gelecek umudumuz, iş, aş değer üretsin diye toptan bir yerel kalkınmanın temelleri atılmıştı. Şimdi bu üç üniversite alanından biri maalesef yakında Sanayi bölgesi varken sanayi alanı olarak tahsis edilerek Silivri’nin İstanbul’un tarım, gıda, ilaç hammaddesi üretiminden ve bunların getireceği zenginlik refah istihdam olanaklarından mahrum ediliyor. Bu hatadan dönülür, bu Toprakları korumak sadece bugünün değil yarınları olan borcumuzdur. Partimiz  ve meclis üyemiz Melih Yıldız Bu konuda gerekli açıklamayı resmi kanallardan yapmışlardır. Üzerinde yıllarca emek verdiğimiz Silivriye kazandırdığımız en önemli değerin böyle tasaruf edilmesinin bir hata olduğunu geçmiş dönemlerde görev yapmış bir Belediye Başkanı olarak sorumluluk gereği açıklama ihtiyacı duydum. 
Kavaklı daki 173 dönümlük Arazinin geçmiş dönem Rahmetli Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe döneminde, ot bedeli yatırılarak hazineden eğitim ve spor olarak alınması için çalışma başlatılmış, biz göreve geldiğimizde bunu devam ettirerek Kavaklı’ya bu değeri kazandırmıştır. Kendisini de bu vesileyle rahmetle anıyorum. Umarım onun düşünceleri ve talebi bizim temellendirdiğimiz tarım ve gıda projelerimiz, tarım yaşam bilimleri Üniversitesi Hayallerimiz devam edecektir. Bu topraklardan başka geleceğimiz yok bunların kıymetini bilmeliyiz."

Sevgi ve Saygılarımla...

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

(

(