banner53

Bozoğlu;" Türkiye Virüse Karşı İlk Dönemi Tamamlamıştır."

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Covid 19 Virüsüne karşı hükümetin vermiş olduğu mücadele hakkında açıklama yayınladı.

Bozoğlu;" Türkiye Virüse Karşı İlk Dönemi Tamamlamıştır."
banner29

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Covid 19 Virüsüne karşı hükümetin vermiş olduğu mücadele hakkında açıklama yayınladı. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun açıklaması şu şekilde oluştu;


Kıymetli Dostlar,

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizin de canla başla savaştığı küresel bir pandemi içerisindeyiz. Tüm dünyanın yaşam stilini değiştiren, küresel ve ülkesel anlamda ekonomileri etkileyen bu pandemi hepimizin bildiği, korunmak için tedbirler aldığı COVID-19 salgını.

Covıd-19 virüsü ülkemizde şimdiye kadar 131.744 vatandaşımıza bulaştı ve 3.584 canımızı bizden aldı. Dünya üzerinde diğer ülkelerin bu salgın ile savaşı devam ederken devletimiz daha virüs Türkiye’ye girmeden öngörülü bir şekilde hazırlıkları başlattı: Çin’in Wuhan şehrinden 42 Türk Vatandaşı özel uçak ile alındı, uluslararası uçuş yapan havaalanlarına termal kameralar yerleştirildi, havayolu çalışanları virüs hakkında bilgilendirildi, İran sınır kapısı kapatıldı, virüse iyi gelen bir ilacın stoğu hazırlandı. 

Virüsün ülkemize girmesi, tam şeffaflık ilkesine uyularak 11 Mart 2020 tarihinde gece yarısı kamuoyuna duyuruldu ve o günden beri günlük test sayısı, vaka sayısı, ölüm sayısı, iyileşen hasta sayısı gibi ayrıtılar her gün vatandaşlarımız ile paylaşılıyor.

Virüsün gelişi ile hükümetimiz önce insan sağlığını koruyucu sonrasında da ekonomik açıdan tedbirler almaya başlamıştır.

Bu tedbirler ‘Evde Kal’ çağrısıyla başlamış, bulaşma riskinin fazlalığı sebebiyle yeme içme yerleri, kafe ve restoranlar ile berberler, kuaförler, güzellik salonlarının kapatılması ile devam etmiş ardından da zorunlu hal sebebiyle bulaşma hızını azaltmak için 65 yaş üzeri ile 20 yaş altının sokağa çıkmasının yasaklanması gibi uygulamalar ile devam etmiştir.

Virüsün bulaşma riskine karşın tüm bu önlemler alınırken işverenler ve iş görenler de desteklenmiştir. Üç ay süre ile işçi çıkarma kısıtlanmış, işyerlerinde çalışma süresinin azaltılması veya geçici olarak durdurulması hali olanlar için kısa çalışma ödeneği desteği sağlanmıştır. Bununla birlikte “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” düsturu doğrultusunda ülkesi için hizmet aşkı ile çalışan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 aylık maaşını bağışlayarak başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyası ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaşılmaya çalışılmıştır. 

Ayrıca daha sayamadığımız birçok tedbir ve uygulama ile devletimiz hamd olsun ki sosyal bir devlet olduğunu tekrar kanıtlamış, diğer ülkeler gibi hastalar arasında tedavi etmek için seçim yapmak yerine başka ülkedeki vatandaşlarını birer birer ülkesine geri getirip tedavi etmiştir. Bu bağlamda sağlık hizmetleri noktasında dünya üzerinde üst sıralarda olduğumuzu hatırlatmak isterim. Nitekim ‘istemezük’ zihniyetinin maddi açıdan bahaneler yaratıp yollarını yapmayarak açılışına engel olduğu hastane dahil salgın döneminde tam donanımlı şehir hastaneleri açılmış ve salgın hastaneleri yapılmaya başlanmıştır. Umuyoruz ki çok kısa sürede tamamlanabilen bu hastaneleri örnek alır ve fuar alanlarını her şeyin farkında olan halkımıza sahra hastanesi adı altında pazarlamayı bırakırlar.

Sevgili Silivrililer,

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kabinesinin, tüm bu kampanyalara destek veren yardım severlerin ve bilhassa dişini tırnağına takarak gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımızın emekleri doğrultusunda Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın şu sözlerini sizlere tekrar duyurmak isteriz: “Salgın sürecinde, 83 milyonun desteğiyle çok büyük bir mesafe alan sağlık ordumuz adına size şunu söylemekten gurur duyuyorum: Türkiye, Koronavirüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır.”

Böyle bir sonuç ile taçlanan hummalı çalışmalarda emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesine, tüm sağlık çalışanlarımıza ve evlerinde kalıp bütün önlemlere uyarak onları destekleyen vatandaşlarımızın tamamına teşekkürü bir borç bilir, minnettar olduğumuzu belirtmek isteriz.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Kalın sağlıcakla.

Mutlu Bozoğlu
Ak Parti Silivri İlçe Başkanı

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

(