banner53

BAŞKAN YILMAZ’DAN MÜBADELE EVİ VE SARNIÇ RESTORASYONU HAKKINDA AÇIKLAMA

Silivri Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı 2. birleşiminin 1. oturumunda konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri’ye ve Silivri’nin tarihine sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

BAŞKAN YILMAZ’DAN MÜBADELE EVİ VE SARNIÇ RESTORASYONU HAKKINDA AÇIKLAMA
banner29

Silivri Belediyesi 2020 Ekim ayı meclis toplantısı 2. birleşiminin 1. oturumu Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Silivri’de yaptırdığı okul ile tanınan ve önceki gün hayatını kaybeden hayırsever iş adamı Ahmet Ziylan’a rahmet dileyerek sözlerine başlayan Başkan Yılmaz, gündem maddeleri arasında yer alan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Fatih Mahallesi Lozan Mübadele Evi projesi ve Fatih Cami altında bulunan tarihi sarnıcın restorasyonu hakkında konuşan Başkan Yılmaz, İstanbul Valiliğinden ödenek talep edileceğini belirtti.

VALİ YERLİKAYA’YA TEŞEKKÜR

16’ncı madde olarak gündeme gelen ve okunan komisyon raporu ile mecliste oy birliği ile kabul edilen “İstanbul Valiliğine restorasyon yapım işi ve proje yapım işi kapsamında belediyemizce ödenek talebi başvurusu yapılması.” maddesine ilişkin bilgiler veren Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Bir önceki yönetim tarafından kamulaştırması yapılan, projesi hazırlanan bir mübadele evi var. Lozan mübadelesi ile Silivri’ye gelen vatandaşlarımızın hem tarih bilincini, hem de Silivri’mizin Cumhuriyet dönemindeki tarihini anlatmak adına önemli bir proje. Biz bununla ilgili İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya Beyefendi’ye talepte bulunduk. Silivri ile ilgili hangi problemle gittiysek, ayakları yere basan her konuda Valiliğin kapılarını bizlere sonuna kadar açmış ve yardımcı olmuştur. Şuan çok kötü durumda olan, Bizans dönemine ait 1300 yıllık çok değerli bir sarnıcımız var. Üstünde bulunan caminin şadırvanından içeriye su giriyor. Onun da restorasyon ve yenilenmesinin yapılması, tüm projelerinin yapımı için Vali Bey’den bir talepte bulunduk. Bir aksilik olmazsa bu iki projemiz de onaylanacaktır. Ben bu kapsamda İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya Beyefendi’ye Silivri halkı adına teşekkür ediyorum. Silivri’deki tarihi eserlerin saygı duyularak yaşatılması, bir sonraki nesillere aktarılması, bir de hiç haberimiz olmayan tarihi mirasın da gün yüzüne çıkarılması adına çalışma yapmak bizim mecburiyetimiz.”

“SİLİVRİ’NİN TANINMASI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Başkan Yılmaz, meclis gündeminden sonra Silivri’nin tanıtımına yönelik belediye tarafından yayınlanan “Geçmişten Gününüze Silivri” adlı kitap hakkında da bilgi verdi. “Silivri’yi İstanbul’a, Türkiye’ye ve tüm dünyaya anlatma ve tanıtma gibi bir misyonumuz olmalı.” diyen Başkan Yılmaz, “Ama anlatmak için önce anlamak, tanıtmak için önce tanımak gerekir. Silivri’nin anlanması ve tanınması için çaba sarf ediyoruz. O çabalardan birisi de ‘Geçmişten Günümüze Silivri’ kitabını Silivri’ye armağan ettik. Bu esere verdiği emek için Hulusi Üstün hocamıza teşekkür ediyorum. Biz Silivri’nin tarihine, tarihi eserlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

TAHSİS VE KİRALAMALAR OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

4’üncü gündem maddesinde görüşülen Selimpaşa Bedesten çarşıdaki 11 ve 12 nolu dükkânların İSKİ tarafından tahsilat veznesi olarak kullanılması konusu komisyonda değerlendirildi. 5 yıllığına tahsis edilmesi meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. 

5’inci gündem maddesinde yer alan Piri Mehmet Paşa Mahallesi eski emniyet binası arkasında bulunan otopark alanındaki 108 parselin, trafo merkezi olarak kullanılması hakkının TEDAŞ Genel Müdürlüğüne 25 yıllığına tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

6’ncı maddede gündeme gelen, Akören Mahallesi Aile Sağlığı Merkezinin İl Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz olarak 10 yıl süreyle tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

7’nci gündem maddesindeki Beyciler Mahallesi sağlık evinin İl Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

8’nci gündem maddesinde yer alan Piri Mehmet Paşa Mahallesindeki Aile Sağlığı Merkezi tahsis süresinin, karar tarihinden itibaren 3 ay süre ile uzatılmasına oy birliği ile karar verildi.

9’uncu gündem maddesinde görüşülen Kavaklı Mahallesinde belediye ek hizmet binasının zemin katında yer alan 4 odalı bölümün 112 Acil Servis İstasyonu olarak kullanılması amacıyla İl Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz olarak 10 yıl süreyle tahsis edilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

10’uncu gündem maddesi ile Selimpaşa Mahallesi Yoğurthane bölgesine Aile Sağlığı Merkezi yapılmasına ilişkin söz konusu olan 2000 m2’lik alanın, İl Sağlık Müdürlüğüne 20 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verildi.            

11 ve 12’nci gündem maddelerinde değerlendirilen Çayırdere ve Kurfallı mahallelerinde yer alan taşınmazların, hayvancılık dahil tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere 10 yıl süreyle kiraya verilmesi konusu oy birliğiyle karara bağlandı. 

KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDELERİ ŞU ŞEKİLDE;

1 - Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği revizesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

 2 - 2021 yılı acize ücreti maaşının arttırılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

3 - İstmar Tem Gayrimenkul Yatırım ve Tic. A.Ş. tarafından 2013 model Hitachi marka ekskavatör aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

4 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Selimpaşa Mahallesi, 6725 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan Bedesten Çarşısındaki 11 ve 12 nolu dükkânların İSKİ Selimpaşa Tahsilat Veznesi olarak kullanılmak üzere İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

5 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 40 ada, 98 parsel yanı otopark alanında kalan 15 m²’lik alana sahip 40 ada, 108 parselin TEDAŞ Genel Müdürlüğüne irtifak hakkı tesisi ile ilgili İmar Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

6 -  Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Akören Mahallesi, 2496 parsel sayılı taşınmazın Silivri İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

7 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Beyciler Mahallesi, 1557 parsel sayılı taşınmazın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

8 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 48 ada 150 parselde bulunan binanın zemin katının 50. yıl Sağlık Ocağı olarak kullanılmak üzere tahsis süresinin uzatılması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

9 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Kavaklı Mahallesi, 2136 parsel üzerinde 98.36 m²’lik, 4 odalı alanın İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

10 -  Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Selimpaşa Mahallesi, 966 ada, 4 parsel sayılı taşınmazın, 4 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi yapımı için İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

11 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Çayırdere Mahallesi, 184 ada 2 parsel, 183 ada 1 parsel, 141 ada 1 parsel ve 140 ada 1 parsel sayılı tarla vasıflı taşınmazların 3 (üç) yıldan fazla süreyle kiralanması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

12 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Kurfallı Mahallesi, 580 parsel nolu taşınmazın 3 (üç) yıldan fazla süreyle kiralanması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

13 -  İlçemiz sınırları içinde bulunan bazı cadde ve sokakların isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili İsim ve Tespit Komisyonu raporunun görüşülmesi maddesine ilişkin, İsim Tespit Komisyonu tarafından okunan raporda: “07/09/2020 tarihli Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Gurubunun önergeleri doğrultusunda; Çeltik, Yolçatı, Semizkumlar Mahallelerinde bulunan Çanta Caddesinin isminin Atatürk Caddesi olarak değiştirilmesi; Yolçatı Mahallesi Bahar Caddesi isminin Cumhuriyet Mahallesi, Şehit Yusuf Aktaş ismi ile değiştirilmesi talepleri incelenmiştir. Yolçatı Mahallesi, Bahar Caddesi isminin Cumhuriyet Mahallesi, Şehit Yusuf Aktaş Sokak ismi ile değiştirilmesi talebi ile ilgili; Şehit isimlerinin verilmesi konusu, 15 Temmuz 2016 tarih 2016/29 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yetkisi ve koordinesinde olup Bakanlık’tan alınacak görüş doğrultusunda karar verilmek üzere komisyonda bekletilmesi uygun görülmüştür” denildi.

14 - 2021 Mali yılı performans programı ve bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görülmesi. Komisyon görüşmeleri devam ettiği için, komisyon raporunun görüşülmesi 16/10/2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2020 Ekim ayı 3. birleşim 1. oturuma bırakıldı.

15 - Silivri ilçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 39 ada, 55 parsel sayılı taşınmazın 12 nolu bağımsız bölümünde kayıtlı belediyemize ait 100/343 hissesinin eşit paylar ile Yılmaz Karal ve Şemsi Karal’a satışının yapılması amacıyla düzeltme kararı alınması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

16 - İstanbul Valiliğine restorasyon yapım işi ve proje yapım işi kapsamında belediyemizce ödenek talebi başvurusu yapılması ile ilgili İmar Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

(

(