banner53

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE EVDE KURS DESTEĞİ

Silivri Belediyesi pandemi döneminde öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla internet üzerinden evde kurs desteği vermeye başladı. 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm derslerin anlatıldığı program ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetine sunuluyor.

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE EVDE KURS DESTEĞİ
banner29

Silivri Belediyesi pandemi sebebi ile uzun bir süredir uzaktan eğitim gören öğrencilerin eğitimlerine destek olmak ve ilave eğitim kaynağı sunmak amacıyla evde kurs hizmeti vermeye başladı. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatı ile öğrencilere ücretsiz olarak verilen eğitim desteğinden 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrenciler faydalanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hazırlanan ve toplam 1.500 saatlik ders konusunun videolu olarak anlatıldığı evde kurs sistemine, internet üzerinden bir kez kayıt yaptırmak yeterli oluyor.

BAŞKAN YILMAZ: “ÇOCUKLAR BİZİM EN KIYMETLİMİZ”

Öğrencilere ilave eğitim kaynağı imkânı sunmak adına başlatılan evde kurs sistemi ile ilgili bilgi vererek öğrencilere hitap eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bildiğiniz üzere, sizlerin ve ailenizin sağlığını korumak için koronavirüs salgını nedeniyle okullardaki eğitime ara verildi. Bir süredir sınıflardan uzak bir şekilde derslere katılıyor ve Eğitim Bilişim Ağı üzerinden eğitim görüyorsunuz. Öncelikle bu zorlu, bu meşakkatli süreçte hepinize sabır ve kolaylıklar diliyorum. Gözlerinizdeki pırıltı ve heyecanı, yüreğinizdeki sevgi ve hasreti çok iyi anlıyor; bu dönemde yaşadıklarınızı çok iyi biliyorum. Silivri Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. “Çocuklar bizim en kıymetlimiz, ülkemizin teminatı olan en değerli varlıklarımızdır” diyerek, tüm yatırımlarımızı bu anlayış çerçevesinde hayata geçiriyoruz. Salgın sürecinde hizmetlerimize ara vermediğimiz gibi “Salgın eğitime engel değildir” düşüncesiyle bu yöndeki çalışmalarımızı hazırlayıp sizlere sunuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın EBA Erişim Noktalarının yanı sıra sürece destek vermek amacıyla 10 Mahallemizde, mahalle evimizi EBA Noktasına dönüştürerek sizlere tahsis ettik. Evlerinde bilgisayarı, tableti veya interneti olmayan öğrencilerimiz bu noktalarımıza gelerek eğitim alabiliyorlar.Uzaktan eğitim dönemini iyi bir fırsata dönüştürmek ve değerlendirmek hepimizin elinde. Bu sebeple, şimdi de sizler için Evde Kurs Eğitim Sistemini hazırladık. Bilgisayar, tablet veya telefondan bağlantı kurarak bu kurslara katılabilir, istediğiniz dersle ilgili videoları seyredebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatına uygun ders konularının yer aldığı Evde Kurs Eğitim Sistemini, ilçemizde yaşayan ve 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan 30 bin öğrencimize ücretsiz olarak hediye ediyoruz. Çocuklarımızın eğitim öğretim hayatlarıyla ilgili her dönemde kendimizi de eğitimin bir parçası olarak görüyoruz. El birliği vererek atlatacağımız bugünlerin ardından özlemle beklediğimiz okullarımıza yeniden kavuşacağız. Bu sürecin en büyük destekçisi olan velilerimize kolaylıklar diliyorum. Uzaktan eğitimi başarıyla sürdüren, büyük fedakârlıklar yapan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Devletimiz, milletimiz ve kutsal gördüğümüz tüm değerlerimizin koruyucusu olan siz çocuklarımızı yürekten kutluyor, başarı dileklerimi iletiyorum.”dedi.

EVDE KURS HİZMETİNDEN NASIL FAYDALANABİLİRİM?

- Bilgisayar, tablet veya telefonunuzdan https://evdekurs.silivri.bel.tr adresine giriniz.

- Karşınıza çıkan kayıt panelinde istenilen bilgileri doldurunuz.

- Sisteme kaydettiğiniz mail adresine gelen doğrulama linkine tıklayıp üyeliğinizi doğrulayınız.

- https://evdekurs.silivri.bel.tr adresine tekrar girerek kullanıcı adına mail adresinizi ve belirlediğiniz şifreyi giriniz.

- Sistemden sınıfınızı seçip ders konularına ait eğitim videolarını seyrederek eğitime başlayabilirsiniz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

(